Нашите партньори: Design WeekEnd

Днес ви представяме още един от нашите партньори – Design WeekEnd.

Зад името Design WeekEnd всъщност стои група младежи, начело с Емил Тотев, които вече 3 години организират и участват в дизайн събития. Зад гърба си имат Design WeekEnd 2016, дизайн конференция за начинаещи дизайнери, провела се в Севлиево през март 2016. Конференцията събра повече от 100 участници, даде възможност на участниците да споделят своя опит, но най-важното, запозна ги с професионалисти от ИТ сферата, които от своя страна ги въведоха в основите на дизайна.

Едва два месеца по-късно, благодарение на партньорство с Hack Bulgaria, в София седмица преди HackFMI 7 се състоя UI/UX survival kit. Събитие в две части – лекция за потребителски интерфейс и потребителско преживяване и workshop, където участниците можеха да тестват наученото и да получат обратна връзка от експертите още в процеса на работа.

Последното събитие, организирано от Design WeekEnd, беше дизайн състезанието за ученици и студенти Design WeekEnd 2017. Участниците размениха know-how, включиха се и в няколко лекции на различни теми, от фотография, уеб дизайн, типография, та чак до анимация и изграждане на светове. Вече разделени в отбори, те трябваше да предизвикат своите ограничения и едва за малко повече от денонощие да създадат от нулата брандве по предварително подготвените задания. Дочухме, че и сега подготвят нещо, но все още не знаем какво да очакваме.

#Искам да знам

Ако искате да разберете, посетете DesignWeekEnd.co